FreeCAD

  • Free $
  • Mac
  • Windows
  • Linux

FreeCAD er en generell parametrisk 3D CAD-modellerer. Utviklingen er fullstendig Open Source (LGPL License). FreeCAD er rettet direkte mot maskinteknikk og produktdesign, men passer også i et bredere spekter av bruksområder rundt prosjektering, for eksempel arkitektur eller andre ingeniørspesialiteter.
FreeCAD har verktøy som ligner på Catia, SolidWorks eller Solid Edge, og faller derfor også inn i kategorien MCAD, PLM, CAx og CAE. Det er en funksjonsbasert parametrisk modellerer med en modulær programvarearkitektur som gjør det enkelt å gi ekstra funksjonalitet uten å modifisere kjernesystemet.
Som med mange moderne 3D CAD-modellerere har den mange 2D-komponenter for å tegne 2D-former eller trekke ut design detaljer fra 3D-modellen for å lage 2D-produksjonstegninger, men direkte 2D-tegning (som AutoCAD LT) er ikke i fokus, heller ikke animasjon eller organiske former (som Maya, 3ds Max, Blender eller Cinema 4D), selv om FreeCAD takket være den store tilpasningsevnen kan bli nyttig i et mye bredere område enn dets nåværende fokus.
FreeCAD bruker kraftig alle de store open source-bibliotekene som finnes der ute innen Scientific Computing. Blant dem er OpenCascade, en kraftig CAD-kjerne, Coin3D, en inkarnasjon av Open Inventor, Qt, det verdensberømte UI-rammeverket, og Python, et av de beste skriptspråkene som er tilgjengelige. FreeCAD kan også brukes som et bibliotek av andre programmer.
FreeCAD er også full flerplattform og kjører for tiden feilfritt på Windows og Linux / Unix og Mac OSX-systemer, med nøyaktig samme utseende og funksjonalitet på alle plattformer. ...

Kategori

Photos & Graphics Apps